Jídelníček
*(obsahují číslo alergenu viz. informativní článek zde) Sestavila: Monika Jelínková
Seznam alergenů:
- Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybidní odrůdy a výrobky z nich).
- Korýši a výrobky z nich.
- Vejce a výrobky z nich.
- Ryby a výrobky z nich.
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
- Mléko a výrobky z něj.
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů.
- Celer a výrobky z něj.
- Hořčice a výrobky z ní.
- Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
- Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj.
- Měkkýši a výrobky z nich
Podskupiny alergenů:
1a. Pšenice.
1b. Žito.
1c. Ječmen.
1d. Oves.
1e. Špalda.
1f. Kamut.
8a. Mandle.
8b. Lískové ořechy.
8c. Vlašské ořechy.
8d. Kešu ořechy.
8e. Pekanové ořechy.
8f. Para ořechy.
8g. Pistácie.
8h. Makadamie.