Jídelníček


 *(obsahují číslo alergenu viz. informativní článek zde)                             Sestavila: Monika Jelínková

Seznam alergenů:

  1. Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybidní odrůdy a výrobky z nich).
  2. Korýši a výrobky z nich.
  3. Vejce a výrobky z nich.
  4. Ryby  a výrobky  z nich.
  5. Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich.
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich.
  7. Mléko  a  výrobky  z  něj.
  8. Skořápkové  plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů.
  9. Celer a výrobky z  něj.
  10. Hořčice a  výrobky z ní.
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich.
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2.
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj.
  14. Měkkýši a výrobky z nich

Podskupiny alergenů:

1a. Pšenice.
1b. Žito.
1c. Ječmen.
1d. Oves.
1e. Špalda.
1f. Kamut.

8a. Mandle.
8b. Lískové ořechy.
8c. Vlašské ořechy.
8d. Kešu ořechy.
8e. Pekanové ořechy.
8f. Para ořechy.
8g. Pistácie.
8h. Makadamie.